За нас

            Фирма Нейчър Пет ООД е създадена в края на 2011 г. в гр. Пловдив, където развива дейността си, а именно - серийно производство на ортопедични продукти за нуждите на ветеринарната медицина.

            Фирмата е съзадена по идея на двама братя - Дитер и Ралф Пфаф, които от години се занимават с производството на протези, инвалидни колички, ортези и бандажи за животни в родния си град в Германия. Продуктите, изработвани там са изцяло по индивидуална поръчка. Успяват да съберат голяма база данни с размери и тегло на различните породи в резултат на многото обслужени пациенти, и вече запознати с най-често срещаните ортопедични проблеми при домашните любимци, решават да стартират серийно производство тук в Пловдив, България.

            Фирмата ни разполага със собствена производствена и складова база, която се намира в Индустриалната зона на ж.к. Тракия, в двора на бившия завод Устрем – ул. Нестор Абаджиев 57А. Използваме тежък клас немски шевни машини с троен транспорт, поради естеството на основния материал, от който изработваме продуктите си – неопрен. Висококачествения неопрен е подходящ за изработка на помощни средства, както за хора, така и за животни. За различните продукти използваме различен като дебелина неопрен, според необходимостта – от 1,5 до 4 мм. Продуктите се изработват както от плътен, така и от перфориран неопрен, който осигурява необходимата аерация, а цветовата гама е в черен, кралско син, червен и сив цвят. Останалата част от материалите, необходими за производството ни поръчваме от български и немски доставчици.

            Основната част от произвежданата продукция – над 80% - е за износ. Клиентите ни са ветеринарни клиники, кабинети, амбулатории и аптеки, както и големи вериги, предлагащи храна и аксесоари за животни, а също така и крайни клиенти – собственици на домашни любимци в Германия. В последствие започнахме да предлагаме стоките си и в останалите немскоговорящи страни – Австрия и Швейцария, а малко по-късно и в повечето страни в Западна Европа – Англия, Франция, Италия, Испания, Белгия, Холандия и т.н. От 3 години насам предлагаме продукцията си в най-големите online магазини Amazon и eBay, като поръчките там са от цял свят. 

Първоначално започнахме с изработката на 4 продукта, всеки от които се произвеждаше в 4 размера. Към момента продуктовата ни гама включва 18 продукта, изработвани от 4 до 9 размера:

Бандаж за карпална става (предна лапа - китка):

- Soft/ Sport – 4 р-ра

- Medium – 4 р-ра

- Premium – 4 р-ра

Рехабилитационен маншет с тежести (за предни и задни лапи) – 4 р-ра

Помощно пособие за носене:

- предна чанта – 6 р-ра

- задна чанта – 6 р-ра

- цялостна чанта – 4 р-ра

Нагръдник/ Предпазен колан за автомобил – 7 р-ра

Лакътен бандаж – 5 р-ра

Хигиенни гащички – 9 р-ра

Разтегачи – 5 р-ра

Медицински намордник – 5 р-ра

Торбичка за храна – за дресура и тренинг – 1 р-р

Предпазна мрежа за уста:

- къса версия – 4 р-ра

- дълга версия – 4 р-ра

Бандаж за тарзална става (задна лапа – глезен):

- 135°, слаба фиксация  – 9 р-ра

- 165°, слаба фиксация  – 9 р-ра

Колянен бандаж – 6 р-ра

 

В разработка са бандаж за тарзална става (задна лапа – глезен)135° и 165°, силна фиксация, които ще се произвеждат в 9 р-ра.

От пролетта на 2018 г. отворихме клон на фирмата ни в гр. Торанс, Калифорния, САЩ, която зарежда с наши продукти американските складове на Амазон. Продава и в Канада, и в Мексико. 

От есента на 2018 г. отворихме наша фирма и в Лондон, Великобритания. 

05.03.2019 г.

Гр. Пловдив                                                                                      С уважение,

                                                                                                                      Елица Георгиева

                                                                                                                      Управител