Разтегач FlexiPander

64,57 лв. 62,93 лв.
  • Марка: Нейчър Пет
+ -
Купи
Моля, изберете:

 

Помощно приспособление, подпомагащо подвижността на задните крака на кучето. Използва се при животни с (прогресиращи) двигателни нарушения, за да подобри мобилността или да я запази толкова дълго, колкото е възможно. Разтегачът подпомага целенасоченото трениране на мускулите, както и стимулирането на проводящите нерви.

Приложение при: рехабилитация след инфаркт на гръбначния мозък, дегенеративна миелопатия, синдром „Конска опашка”/ компресионен синдром, спондилоза, рехабилитация след дискова херния или просто за трениране и изграждане на мускули след операция или по-дълго заболяване свързано с мускулна атрофия. 

Предимства на разтегачът: 
- Няма триене на ластиците спрямо хълбоците на кучето, с което се щади козината и кожата. 
- Няма удряне и закачане на ластиците в коляното на кучето. 
- Нагласяне на силата на опън и лесна подмяна на ластиците. 
Нямате нужда от допълнителна сбруя или каишка за врата, поводът може да се закачи отгоре на разтегача FlexiPander. Ако кучето се измори или Вие забележите, че тренировката е прекалено натоварваща, можете да откачите ластиците и да го използвате вече като обикновена сбруя. За първоначалното нагласяне на FlexiPander се консултирайте с ветеринар или физиотерапевт за животни.

Разтегач FlexiPander стегнат ластик + маншети задни лапи Размер XS
от - до
Размер S
от - до
Размер M
от - до
Размер L
от - до
Размер XL  от - до
Обиколка гърди  
55-61 см
62-68 см 69-75 см 76-82 см 83-89 см
Обиколка предна лапа в горна част 15-22 см 17-24 см 19-26 см 21-28 см  
23-30 см
Обиколка глезен 6-9 см 8-11 см 10-13 см 14-18 см 18-23 см

 Разтегачите FexiPander се изработват от висококачествен плътен неопрен с дебелина 4 мм с регулируем къс и дълъг път до задните лапи. Бандажът се поставя като изцяло обхваща гърдите и се свързва със задните крака на кучето. По този начин мускулите се тренират с всяко движение на кучето и проводящите нерви се стимулират. Разтегачите се използват както като придружаваща терапия, така и за трениране при изграждане на мускули. Хигиенични са; могат да се перат до 30-40°. Размери: от XS до XL вкл. Цвят: черно