Помощно приспособление за носене на кучета задно/ Задна чанта

55,76 лв. 39,18 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

Помощно приспособление за носене и повдигане на кучета задно/ Помощно приспособление при ходене за кучета/ Помощно приспособление при рехабилитация на кучета/ Помощна сбруя при проблеми в гръбначния стълб, бедрените стави и колената на Вашето куче/ Задна чанта за домашен любимец

Това помощно приспособление за носене служи и на кучето, и на стопанина му. На кучето – за да бъде по-мобилно, ако е възрастно, болно и няма сили да се движи или може да ходи само с усилие. Задната чанта улеснява също и стопанина при всяка разходка. Чрез регулиране на дължината на коланите помощното приспособление може да се напасне към всеки човешки ръст. По този начин при повдигане на кучето сте в изправено положение, като така се щадят Вашият гръб и кръст.

Приложение:

- следоперативно, за олекотяване на натоварването в крайниците 
- при скъсване на кръстната връзка

- при мускулни и неврологични увреждания

- при проблеми при ходене по стълби или качване в кола

 

Предимства: 

 - мека дръжка за лесно повдигане 
 - лесно поставяне благодарение на закопчаване с лепки/ велкро 
 - анатомична и хигиенична кройка - подходящо за мъжки и женски кучета, без необходимост да се сваля, когато са по нужда                                                                                                                                                                               - със специално пришита в горния край (към врата) D-халка, за да може да се захване с ластик към нашийника. Така помощното приспособление е стабилно фискирано, когато кучето се движи свободно. Ластиците за задни чанти могат да се поръчат отделно, според размера, при необходимост.
 - подходящо за пране в перални машини до 40° C

Нашите помощни приспособления за носене са изработени от неопрен с дебелина 4 мм и са подсилени със специална система от колани. Така предлагат много добър повдигащ ефект.


Измерете с мек шивашки метър Вашето куче в изправено положение, както е показано на картинката! Най-добре е при измерване да сте двама души, за да си помагате.

Увийте метъра сравнително стегнато, за да се избегне грешка при измерването заради дебелината на козината. Извивката за крака нарочно не е направена, за да може материалът да се напасне към размера на бедрото. При това с остра ножица може да се направят малки цепнатини в неопрена, без това да ограничава функционалността на помощното приспособление за носене. Важно е да не се засегнат коланите.

- XXL е предназначен за тазобедрена обиколка от 84-95 см (нюфаундленд, леонбергер и т.н.) 
- XL е предназначен за тазобедрена обиколка от 74-83 cм (голям ротвайлер, голямо бяло овчарско куче и т.н.) 
- L е предназначен за тазобедрена обиколка от 64-73 cм (голдън ретривър, лабрадор, коли, хъски, немска овчарка и т.н.) 
- M е предназначен за тазобедрена обиколка от 54-63 cм (австралийски шепърд, бордър коли и т.н.) 
- S е предназначен за тазобедрена обиколка от 44-53 cм (френски булдог, шелти и т.н.) 
- XS е предназначен за тазобедрена обиколкаот 33-43 cм (за нашите съвсем малки любимци)